10. 12. 2017

CureSupport - Liposomalna prehranska dopolnila

CureSupport Liposomalna prehranska dopolnila

CureSupport je nizozemsko podjetje, ki se osredotoča predvsem na razvoj, proizvodnjo in prodajo visokokakovostnih prehranskih dopolnil. So specialisti za področje liposomske tehnologije. Pri pripravi svojih izdelkov uporabljajo le surovine, ki jih izdelujejo v lastnem proizvodnem oddelku, zato lahko ohranjajo popoln nadzor nad celotnim proizvodnim procesom. Velik pomen pripisujejo izboljšanju biološke uporabnosti.

Kaj so liposomi?
Liposomi so narejeni iz ekstraktov lecitina, ki vsebuje fosfolipide. Ob kontaktu z vodo fosfolipidi tvorijo mikroskopske strukture z osrednjo praznino, v kateri je enkapsulirana voda. V njej lahko raztopimo druge molekule, za katere želimo, da se enostavno absorbirajo v naše telo. Ker lahko hidrofilne molekule zadržimo v enkapsulirani vodi, hidrofobne snovi pa se lahko raztopijo v membrani, imajo liposomi sposobnost vezave in prenosa tako hidrofilnih kot hidrofobnih molekul. Zaradi teh edinstvenih lastnosti lahko liposome uporabimo pri izdelavi kakovostnih prehranskih dopolnil in kozmetičnih izdelkov. 
Prednost uporabe liposomov pri zagotavljanju prenosa hranil v telo je njihova enostavna absorpcija v prebavnem traktu. Na ta način se zagotovi prenos zadostnih količin snovi, ki lahko dosežejo svoj učinek v telesu. Telo v mnogih primerih namreč razgradi kompleksne molekule še preden se absorbirajo ali pa jih ne absorbira dovolj hitro. Glede na to, da se liposomi zlahka absorbirajo, tudi snovi, ki so enkapsulirane v njih, v krvi dosežejo višje koncentracije kot snovi iz neenkapsuliranih izdelkov. 
Tehnologija liposomov pa sega še veliko dlje. Liposomi lahko namreč pomagajo tudi pri prenosu aktivnih učinkovin do celic, v katerih telo potrebuje večje količine specifične spojine. Fosfolipidni dvosloj liposomov se lahko spoji z drugimi dvosloji, med katere spada tudi celična membrana, kar omogoči dostavo vsebine liposomov neposredno v celice.

Več informacij o posameznih izdelkih lahko najdete tukaj.