Algea tablete

Vsebujejo posušeno sladkovodno mikroalgo (Chlorella pyrenoidosa) brez dodatkov. So vir železa, vlaknin in beljakovin.
Več...
16,99 €
Blagovna znamka: Carso
Proizvajalec: Carso d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija
Dobavitej: Carso d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija
Pakiranje: 270 tablet
Čas dobave: Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: tablete
Kje učinkuje: organizem, kri
Za kaj se uporablja: utrujenost, energija, imunski sistem, prehrana-pomanjkljiva, prehrana-večje potrebe, rast, slabokrvnost, izčrpanost, minerali-pomanjkanje
Ključne besede: brez sladil, brez glutena, prehransko dopolnilo, vlaknine, železo, klorela, klorofil, brez barvil, brez konzervansov, minerali

Algea tablete vsebujejo posušeno sladkovodno mikroalgo (Chlorella pyrenoidosa) brez dodatkov. Mikroalga v tableti je nadzorovano gojena in posušena, tako da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet. Tablete Algea ne vsebujejo veziv, sladil, barvil, konzervansov in glutena.

Odlično dopolnjujejo vsakodnevno prehrano aktivnih ljudi, ki se zaradi hitrega življenjskega ritma ne prehranjujejo redno. Zelo primerne so tudi za dopolnilo k prehrani vegeterijancev in veganov, saj so vir železa in vsebujejo kar 60 odstotkov lahko prebavljivih beljakovin. Tablete Algea priporočamo tudi nosečnicam in doječim materam, ki jim prav v tem obdobju pogosto primanjkuje železa, otrokom v času pospešene rasti ter starejšim.

Železo, ki ga Algea vsebuje, ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu in delovanju imunskega sistema. Prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri delitvi celic.

Algea ima tudi visoko vsebnost prehranske vlaknine.

Sestavine in vsebnost
Vsaka tableta Algea vsebuje 250 mg posušene sladkovodne mikroalge (Chlorella pyrenoidosa) brez dodatkov. 100 g izdelka vsebuje 162 mg železa. 9 tablet (minimalni dnevni priporočeni odmerek za odrasle) vsebuje 3,6 mg železa, kar ustreza 26% priporočenega dnevnega vnosa železa. 

Energijska vrednost / 100 g 1697 kJ (404 kcal)
Hranilne snovi / 100 g:  
Beljakovine 64,60 g
Ogljikovi hidrati 3,60 g
Sladkorji 0,00 g
Maščobe 12,60 g
-Nenasičene maščobne kisline 10,46 g
-Nasičene maščobne kisline 2,14 g
Prehranske vlaknine 9,3 g
Natrij 0,014 g

Odmerjanje
Za zdravega odraslega priporočamo vsaj 9 tablet dnevno. Ker se pri začetnem uživanju tablet Algea naše telo na mikroalgo prilagaja, priporočamo postopno povečevanje dnevnega odmerka.

Pri otrocih je dnevni odmerek odvisen od njihove telesne teže:
10-20 kg  - 2 tbl/dan
20-30 kg  - 4 tbl/dan
30-50 kg  - 6 tbl/dan

Za optimalno izrabo hranil priporočamo, da izbran dnevni odmerek razdelite na 3 enake dele (npr. 3 x 3 tablete ali 3 x 5 tablet). Tablete Algea zaužijte vsaj s kozarcem tekočine (npr. vode ali nesladkanega čaja).

Možni neželeni odzivi telesa
Naravne sestavine tablet Algea telo potrebuje in odlično prenaša. Na začetku jemanja so možne prehodne neškodljive reakcije, kot so:

 • povečano nastajanje črevesnih plinov; 
 • spremembe na koži, kot so izpuščaji ali srbečica; 
 • zeleno obarvanje blata zaradi klorofila.

Navedeni učinki so prehodne narave in so največkrat posledica prilagajanja organizma na Algeo.

Opozorila
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi do 25°C. Priporoča se previdnostno jemanje zdravil in Algee z vsaj dveurnim razmikom.

Poreklo: EU

Neto količina: 270 tablet

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.