EnteroZOO gel v vrečkah, 1 škatla

V prebavnem traktu živali nase veže škodljive snovi (npr. strupe, viruse, bakterije) in jih po naravni poti v dvanajstih urah odplakne iz organizma.
Več...
22,11 €
Blagovna znamka: EnteroZOO
Proizvajalec: Bioline Products s.r.o., Krakovská 1338/10, 110 00 Praga, Češka
Dobavitelj: MA-YDI d.o.o., Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana, Slovenija
Pakiranje:
Čas dobave: Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: gel
Kje učinkuje: prebavila, prebava, črevesje, koža
Za kaj se uporablja: živali, prečiščevanje telesa, driska, zastrupitev, alergija, okužbe, rane, odrgnine, koža-poškodovana
Komu je namenjen: domače živali
Ključne besede: črevesna mikroflora, celjenje ran, brez alkohola, brez sladkorja, brez glutena, brez laktoze, brez barvil, brez umetnih sladil, brez umetnih arom, brez konzervansov, brez vonja

EnteroZOO gel ob prehajanju preko prebavnega trakta živali nase veže škodljive snovi (npr. strupe, viruse, bakterije) in jih po naravni poti v dvanajstih urah odplakne iz organizma. Gre za popolnoma varen veterinarski izdelek, zasnovan na naravnem siliciju. Ker je brez okusa in vonja (brez dodanih arom), ga živali zaužijejo brez kakršnih koli problemov, samega ali zmešanega s hrano. Ne vsebuje sladkorja, umetnih sladil, laktoze, glutena, maščob, barvil, okusa in konzervansov. V organizem se ne absorbira in je popolnoma varen tudi ob nenamernem zaužitju prevelikega odmerka.

Delovanje
1. EnteroZOO blaži potek akutnih, kroničnih in infekcijskih drisk, zastrupitev in alergijskih bolezni. Priporočljivo je, da se zaužije ob prvih znakih bolezni ali zastrupitve.
2. EnteroZOO je primeren dodatek/nadomestilo pri zdravljenju z antibiotiki. Uživanje antibiotikov namreč poleg zdravilnih učinkov velikokrat povzroči poškodbo prebavil. Priporočljivo je, da se EnteroZOO uživa tekom jemanja antibiotika, saj le tako zmanjša težave in prepreči porušitev črevesne mikroflore. Paziti morate samo na to, da se izdelek dozira 1-2 uri pred ali po zaužitem antibiotiku (na ta način ne bo vsrkal zdravilnih učinkovin antibiotika).
3. EnteroZOO pospešuje celjenje ran. Izdelek se namreč ne uporablja le za zaužitje, temveč ga lahko nanesemo tudi na kožo živali. Ob poškodbah kože, odrgninah in globokih ranah na prizadeto mesto enostavno nanesite debelejši sloj izdelka EnteroZOO in počakajte, da se posuši. Hišni ljubljenček ga bo nato polizal ali pa bo posušeni sloj odpadel sam (ne odpravljajte sloja z vodo, saj boste s tem ponovno navlažili rano). Izdelek ne vsebuje alkohola, zato je nanos na rano popolnoma nepekoč.
4. EnteroZOO razstruplja telo. Na svojo površino veže strupene snovi, patogene bakterije in njihove razpadne produkte, pri tem pa ne vpliva na absorpcijo elementov v sledovih, kalcija, vitaminov in drugih telesu koristnih snovi. Iz telesa vašega hišnega ljubljenčka tako odpravi škodljive in strupene snovi, okrepi imunski sistem in izboljša splošno počutje vaše živali.
5. EnteroZOO odpravi ali ublaži prebavne motnje, kot so slabost, napenjanje, bruhanje, driske ipd.

Edinstvenost

 • veže strupene snovi in ne povzroča pomanjkanja makro- in mikrohranil ter vitaminov; 
 • ne poškoduje sluznice prebavil in učinkuje takoj po zaužitju, 
 • nad sluznico naredi zaščitno plast in jo tako ščiti pred dražečimi in hkrati strupenimi snovmi ter spodbuja njeno regeneracijo, 
 • zaradi gelaste strukture ga enostavno vmešamo v hrano, krmo ali raztopimo v pitni vodi, 
 • ni kontraindiciran pri črevesnih razjedah in vnetnih črevesnih boleznih.

Sestava
polimetilsiloksan polihidrat (60%), prečiščena voda (40%)

Način uporabe
Priporočljivo je, da se EnteroZOO zaužije ob prvih znakih bolezni ali zastrupitve. Izdelek se enostavno razredči v vodi ali s hrano, pri problematičnih primerih pa se mešanico dozira s plastično brizgo direktno v usta živali.

Odmerjanje
1 čajna žlička = 5 g = ½ vrečke,
1 zvrhana čajna žlička = 10 g = 1 vrečka
1 jušna žlica = 15 g = 1 ½ vrečke

Psi in kužki: do 4 kg – ½ čajne žličke 1-3x dnevno; do 15 kg – 1 čajna žlička 1-3x dnevno; 15-50 kg – 1 zvrhana čajna žlička 1-3x dnevno; nad 50 kg - 1 jušna žlica 1-3x dnevno. Dozirajte direktno v ustno votlino, zmešajte s hrano, priboljškom ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte s pomočjo plastične brizge.
Mačke in mladiči: do 2 kg – ½ čajne žličke 1-3x dnevno; nad 2 kg – 1 zvrhana čajna žlička 1-3x dnevno; dozirajte direktno v ustno votlino, zmešajte s hrano ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte s pomočjo plastične brizge.
Zajci, morski prašički, dihurji, itd.: ½ čajne žličke 1-3x dnevno; vmešajte direktno v manjšo količino vode za pitje ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte direktno v ustno votlino s pomočjo plastične brizge.
Hrčki, miši, podgane, itd.: 1/3 čajne žličke 1-3x dnevno; vmešajte direktno v manjšo količino vode za pitje ali pa z ustrezno količino vode in dozirajte direktno v ustno votlino s pomočjo plastične brizge.
Prašiči in prašički, živina in teleta, koze in kozlički, ovce in jagnje, konji in žrebeta: 0,5 g na 1 kg telesne teže 3x dnevno; vmešajte v zadostno količino vode in dozirajte v ustno votlino s pomočjo plastične brizge.
Tropske ptice: 1 čajna žlička enkrat dnevno; vmešajte v 10 ml krmilne vode; vsak dan pripravite novo mešanico.

Stranski učinki
Niso znani.

Shranjevanje
Shranjujte pri temperaturi od 4 do 25 °C.
Ne zmrzujte!

Pakiranje
1 škatla vsebuje 15 vrečk s po 10 g gela.

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.