Flebaven 1000 mg, 30 tablet

Zdravilo se uporablja za zdravljenje kronične bolezni ven in akutne hemoroidalne bolezni.
Več...
13,94 €
Blagovna znamka: Krka
Proizvajalec: Krka d. d., Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija
Dobavitelj: Krka d. d., Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija
Pakiranje:
Čas dobave: Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: tablete
Kje učinkuje: ožilje, vene, noge, zadnjik
Za kaj se uporablja: bolezni ven, vensko popuščanje, krčne žile, noge-boleče, noge-težke, krči, otekline, prekrvavitev, krvavitev, bolečine, hemoroidi
Ključne besede: zdravilo brez recepta, učinek-protivnetni

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Učinkovina: diosmin

Kaj je zdravilo Flebaven in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Flebaven se uporablja pri odraslih za zdravljenje znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, otekline in trofične spremembe (spremembe kože zaradi slabše prekrvitve). Namenjeno je tudi zdravljenju simptomov, povezanih z akutno hemoroidalno boleznijo, kot so bolečine, krvavitve in otekanje v predelu zadnjika. Zdravilo Flebaven vsebuje učinkovino, ki vpliva na delovanje ven in jih varuje; povečuje tonus ven in odpornost kapilar. Zdravilo Flebaven zmanjšuje nastajanje oteklin in ima protivnetne učinke.

Kako jemati zdravilo Flebaven
Zdravilo Flebaven vzemite med obrokom. Tableto pogoltnite z nekaj tekočine.
Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje kronične bolezni ven in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje
1. Kronična bolezen ven: Priporočeni dnevni odmerek je 1 tableta. Zdravilo morate jemati vsaj 4 do 5 tednov, preden lahko pričakujete izboljšanje. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje brez posveta z zdravnikom lahko traja 3 mesece. Lahko pa zdravilo Flebaven jemljete dlje, če zdravnik ugotovi, da ne potrebujete drugega specifičnega zdravljenja.
2. Akutna hemoroidalna bolezen: Priporočeni dnevni odmerek prve 4 dni zdravljenja so 3 tablete. Naslednje 3 dni je priporočeni dnevni odmerek 2 tableti. Potem je priporočeni odmerek za vzdrževalno zdravljenje 1 tableta na dan. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje z zdravilom Flebaven lahko traja 15 dni; če simptomi v tem času ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Kdaj ne smemo uporabljati zdravila
Ne jemljite zdravila Flebaven, če ste alergični na diosmin ali katero koli sestavino tega zdravila.

Otroci in mladostniki
Uporaba pri otrocih in mladostnikih ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Flebaven
Čeprav do sedaj niso poročali o medsebojnem delovanju diosmina z drugimi zdravili, obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje
Varnosti uporabe zdravila Flebaven med nosečnostjo in dojenjem niso ugotovili, zato ga v teh obdobjih odsvetujemo.

Neželeni učinki
Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Navedeni so v priloženem navodilu.
Če kateri koli neželeni učinek postane resen ali če opazite kateri koli učinek, ki ni omenjen v navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Druge pomembne informacije o zdravilu
Pred začetkom jemanja zdravila Flebaven se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
1. Kronična bolezen ven: V primeru poslabšanja bolezni med zdravljenjem, ki se lahko kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede ali pri pojavu neznačilnih simptomov, kot je na primer nenadno otekanje ene noge ali obeh nog, se morate takoj posvetovati z zdravnikom. Zdravljenje z zdravilom Flebaven je najbolj koristno ob sočasnem uravnoteženem načinu življenja (izogibati se je treba izpostavljanju soncu in predolgemu stanju, ohranjati je treba ustrezno telesno maso, pri nekaterih bolnikih lahko nošenje posebnih nogavic izboljša krvni obtok). Zdravilo ni učinkovito pri zmanjševanju oteklin v spodnjih okončinah, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter.
2. Akutna hemoroidalna bolezen: Če imate akutni napad hemoroidov, zdravila Flebaven ne smete jemati dlje kot 15 dni. Če se v tem času simptomi ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom. Če se bolezen med zdravljenjem poslabša, to je če opazite povečano krvavenje iz danke, kri v blatu ali ste v dvomu glede krvavečih hemoroidov, se posvetujte z zdravnikom. Zdravljenje z zdravilom Flebaven ne more nadomestiti specifičnega zdravljenja drugih analnih motenj.

Opozorila
Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate uporabljati pazljivo in skrbno, da vam bo kar najbolje koristilo.
Pri jemanju zdravila natančno upoštevajte napotke v priloženem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta.
Priloženo navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati.
Posvetujte se s farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.

Shranjevanje
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago.
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke.

Več informacij najdete v priloženem navodilu za uporabo.

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.