Regaine 20 mg/ml dermalna raztopina

Zdravilo se uporablja za zdravljenje androgenske plešavosti, saj vzpodbuja ponovno rast las in ustavi prekomerno izpadanje las.
Več...
48,03 € Brezplačna poštnina
Blagovna znamka: Regaine
Proizvajalec: Janssen-Cilag, Domaine de Maigremont, 27100 Val De Reuil, Francija
Dobavitelj: Johnson & Johnson d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Slovenija
Pakiranje: 60 ml
Čas dobave: Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: raztopina
Kje učinkuje: lasišče
Za kaj se uporablja: lasje-rast
Komu je namenjen: moški
Ključne besede: zdravilo brez recepta

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Regaine se uporablja za zdravljenje androgenske plešavosti, saj vzpodbuja ponovno rast las in ustavi prekomerno izpadanje las.

Pokazalo se je, da lokalna uporaba minoksidila vzpodbuja rast las pri posameznikih z androgensko plešavostjo. Ponovna rast las se pojavi približno po 4 ali več mesecih uporabe in je od posameznika do posameznika različna. Po prekinitvi zdravljenja z zdravilom Regaine obnavljanje rasti las preneha, in po 3-4 mesecih prekinitve je pričakovati vzpostavitev stanja, kakršno je bilo pred začetkom zdravljenja. Dejanski mehanizem delovanja zdravila Regaine pri zdravljenju plešavosti ni v celoti pojasnjen. Zdravilna učinkovina v zdravilu Regaine, minoksidil, sicer sodi tudi med antihipertenzive (zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka).

Zdravila ne uporabljajte
Minoksidil se ne predpisuje ljudem, če v preteklosti v družini niso imeli izgube las, če je izguba las nenadna in/ali neenotna, če je izpadanje las posledica poroda ali če razlog za izpadanje las ni znan.

Jemanje drugih zdravil
Absorpcija na kožo nanešenega minoksidila je omejena s poroženelim slojem vrhnjice. Zato lahko sočasna lokalna uporaba drugih zdravil, ki vplivajo na prepustnost tega sloja (npr. tretinoin ali antralin), poveča absorbcijo lokalno nanešenega minoksidila. Zdravila ne smete uporabljati sočasno z drugimi zdravili, ki se nanašajo na kožo (glukokortikosteroidi, retinoidi) ali snovmi, ki lahko povečajo absorpcijo minoksidila.

Nosečnost in dojenje
Zdravilo Regaine se sme uporabljati med nosečnostjo in dojenjem le, če se zdravnik odloči, da je korist za mater večja od tveganja za plod ali dojenčka.

Pomembne informacije o zdravilu

 • Pred lokalno uporabo minoksidila morate preveriti, če je vaše lasišče sicer normalno in zdravo. Minoksidil se sme uporabljati le na normalno, zdravo lasišče. 
 • Ne uporabljajte, če je lasišče rdeče, vneto, okuženo, razdraženo ali boleče ali če na lasišču uporabljate druga zdravila. 
 • Zdravila Regaine ne nanašajte na druge dele telesa. 
 • Redno pršenje raztopine Regaine direktno na lase lahko povzroči spremembo njihove barve ali teksture. Poskrbite, da zdravilo Regaine nanašate samo na lasišče. 
 • Regaine vsebuje alkoholno osnovo, ki peče in draži oči. V primeru naključnega stika z občutljivo površino (oči, odrgnjena koža, sluznica) prizadeto mesto sperite z velikimi količinami hladne tekoče vode. 
 • Ker raztopina Regaine vsebuje etanol (alkohol), je vnetljiva. Zdravila ne uporabljajte medtem, ko kadite, ali v prisotnosti ognja. 
 • Izogibajte se vdihavanju razpršene raztopine. 
 • Naključno zaužitje zdravila Regaine lahko povzroči resne neželene učinke na srce, zato shranjujte zdravilo Regaine izven dosega otrok. 
 • Zaradi nezadostnih podatkov o varnosti in učinkovitosti uporaba zdravila Regaine pri posameznikih, mlajših od 18 let ter starejših od 65 let, ni priporočljiva.

Odmerjanje zdravila
Odrasli: 1 ml raztopine Regaine nanesite na lasišče dvakrat na dan, pri čemer začnite na sredini prizadetega področja. Predpisan odmerek uporabite ne glede na velikost prizadete površine. Skupni dnevni odmerek ne sme preseči 2 ml. Zdravila ne uporabljajte več kot dvakrat na dan (vaši lasje zaradi tega ne bodo rasli hitreje, lahko pa se poveča tveganje za neželene učinke).
Najboljši učinek lahko pričakujete po 8-12 mesecih.

Način uporabe zdravila
Zdravilo Regaine nanašajte le na popolnoma suhe lase in lasišče. Po nanašanju zdravila Regaine si dobro umijte roke. Poskrbite, da zdravilo ne pride v stik z očmi ali usti.
Za nanašanje uporabljajte aplikator. Izbirate lahko med dvema priloženima aplikatorjema. Metoda nanašanja je odvisna od vrste aplikatorja. Ne glede na metodo nanašanja je treba zdravilo Regaine vedno nežno vtreti v lasišče.
Zaporka z mehanskim pršilnikom - ta aplikator je primeren, zlasti kadar nanašamo zdravilo Regaine na večje površine lasišča

Odstranite večji zunanji pokrovček. Odstranite manjši notranji pokrovček in ga zavrzite.
Vstavite zaporko z mehanskim pršilnikom v plastenko in jo dobro privijte.
Usmerite ventil na sredino prizadetega predela lasišča, z enkratnim pritiskom na ventil razpršite zdravilo Regaine in ga s konicami prstov porazdelite po celotni površini. S šestkratno ponovitvijo postopka nanesete na lasišče predpisan odmerek (1 ml raztopine).
Izogibajte se vdihavanju razpršenih hlapov. Kadar pršila ne uporabljate, ga pokrijte z večjim zunanjim pokrovčkom.
Zaporka z mehanskim pršilnikom s podaljšano šobo - ta aplikator je primeren za nanašanje zdravila Regaine na manjše plešaste površine ali z lasmi pokrite dele lasišča

Nastavek uporabljajte skupaj z zaporko z mehanskim pršilnikom. Odstranite glavico z zgornjega dela pršilnega ventila in namestite šobo na nastavek ventila z močnim pritiskom navzdol. Odstranite kapico, ki pokriva konico šobe.
Usmerite šobo na sredino prizadetega predela lasišča, z enkratnim pritiskom na ventil razpršite zdravilo Regaine in ga s konicami prstov porazdelite po celotni površini. S šestkratno ponovitvijo postopka nanesete na lasišče predpisan odmerek (1 ml raztopine).
Izogibajte se vdihavanju razpršenih hlapov. Kadar pršila ne uporabljate, lahko konico šobe zaprete s pokrovčkom.
Če sta ponovna rast las oziroma zaustavitev prekomernega izpadanja las doseženi, so za dodaten in neprekinjen učinek potrebni nadaljnji odmerki zdravila Regaine dvakrat na dan. V 3 do 4 mesecih po prenehanju lokalnega zdravljenja z minoksidilom se ponovno vzpostavi stanje pred zdravljenjem.

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.