Thiogamma 600 mg, 60 filmsko obloženih tablet

Uporablja se pri diabetični nevropatiji za zdravljenje simptomov nenavadnih občutij v koži, kot so žarenje, zbadanje, ščegetanje, gomazenje in mravljinčenje (parestezije).
Več...
38,05 €
Blagovna znamka: Worwag Pharma
Proizvajalec: Worwag Pharma GmbH & Co. KG, Calwer Str. 7, D-71034 Böblingen, Nemčija
Dobavitelj: Worwag Pharma, podružnica v Sloveniji, Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana, Slovenija
Pakiranje:
Čas dobave: Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: tablete
Kje učinkuje: živčevje
Za kaj se uporablja: diabetes, krvni sladkor, živčevje-delovanje
Komu je namenjen: diabetiki
Ključne besede: zdravilo brez recepta

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Učinkovina: tioktinska kislina

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo 
Tioktinska kislina, zdravilna učinkovina v zdravilu Thiogamma 600 mg, je snov, ki jo višje razviti organizmi izdelujejo sami s svojim metabolizmom/presnovo, in vpliva na določene presnovne dejavnosti. Zdravilo Thiogamma 600 mg se uporablja pri odraslih za zdravljenje simptomov nenavadnih občutij v koži, kot so žarenje, zbadanje, ščegetanje, gomazenje, mravljinčenje (parestezije) pri diabetični nevropatiji (pogost zaplet sladkorne bolezni, ki lahko prizadene vse segmente živčevja).

Način uporabe in odmerjanje 
Zdravilo je namenjeno peroralni uporabi (zdravilo jemljemo skozi usta in ga pogoltnemo). Dnevni odmerek je 1 filmsko obložena tableta zdravila Thiogamma 600 mg (kar ustreza 600 mg tioktinske kisline). Maksimalni dnevni okmerek je 600 mg tioktinske kisline ali 1 filmsko obložena tableta. Tableto zaužijte približno 30 minut pred prvim obrokom dneva. Če ste vzeli tableto s hrano, bo prenos tioktinske kisline v krvni obtok lahko oslabljen in zdravilo ne bo delovalo. Filmsko obložene tablete zdravila Thiogamma 600 mg zaužijemo neprežvečene in z veliko vode na prazen želodec.

Trajanje zdravljenja 
Če se zdravstveno stanje po 4 tednih jemanja zdravila Thiogamma 600 mg ne izboljša ali se celo poslabša, morate obiskati zdravnika.

Kdaj ne smemo uporabljati zdravila
Ne jemljite zdravila Thiogamma 600 mg, če ste alergični na tioktinsko kislino ali katero koli sestavino tega zdravila.

Jemanje drugih zdravil 
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Medsebojno delovanje zdravil preverite v priloženem navodilu za uporabo.

Zaužitje skupaj s hrano in pijačo 
Tableto zaužijte približno 30 minut pred prvim obrokom. Zdravilo morate zaužiti celo in z zadostno količino tekočine na prazen želodec. 
Redno uživanje alkohola predstavlja pomemben dejavnik tveganja za razvoj in napredovanje bolezni, ki vključejo poškodbe živcev, in lahko negativno vpliva na uspeh zdravljenja z zdravilom Thiogamma 600 mg. Bolnikom z diabetično nevropatijo se zato svetuje, da se načeloma, kolikor je le mogoče, izogibajo uživanju alkohola. To velja tudi za obdobja, ko bolnik ne jemlje zdravila.

Sestava 
Ena filmsko obložena tableta zdravila Thiogamma 600 mg vsebuje 600 mg tioktinske kisline. Razdelilna zareza ni namenjena delitvi tablete za lažje požiranje in ne delitvi na enaka odmerka. 
Druge sestavine zdravila so: hipromeloza (E464), brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), mikrokristalna celuloza (E460), laktoza monohidrat, natrijev karmelozat (E466), smukec (E553b), simetikon, 30 % emulzija, magnezijev stearat (E572), makrogol 6000, natrijev lavrilsulfat.

Nosečnost in dojenje 
Zdravila ne smete uporabljati, če ste noseči ali dojite.

Neželeni učinki 
Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Navedeni so v priloženem navodilu. 
Če kateri koli neželeni učinek postane resen ali če opazite kateri koli učinek, ki ni omenjen v navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Druge pomembne informacije o zdravilu 
Uporaba zdravila Thiogamma 600 mg lahko povzroči spremembo vonja urina, ki pa ne vpliva na vaše zdravje. 
Ker ni kliničnih izkušenj pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, ti bolniki zdravila Thiogamma 600 mg ne smejo prejemati. 
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Opozorila 
Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate uporabljati pazljivo in skrbno, da vam bo kar najbolje koristilo. 
Pri jemanju zdravila natančno upoštevajte napotke v priloženem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. 
Priloženo navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati. 
Posvetujte se s farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.

Shranjevanje 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! 
Shranjujte pri temperaturi do 30 °C. 
Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo. 
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. 
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke.

Več informacij najdete v priloženem navodilu za uporabo.

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.