Veroval test - Preobčutljivost na gluten

Hitri test za samotestiranje za celiakijo.
Več...
19,83 €
Blagovna znamka: Hartmann
Proizvajalec: Paul Hartmann AG, Paul Hartmann Straße 12, 89522 Heidenheim, Nemčija
Dobavitelj: Paul Hartmann Adriatic d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Pakiranje: 1 test
Čas dobave: Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: test, testna ploščica
Kje učinkuje: kri
Za kaj se uporablja: test, celiakija

Medicinski pripomoček

Veroval test za ugotavljanje intolerance na gluten je hitri test za samotestiranje za celiakijo, z natančnostjo 98%.

Pogoste nejasne težave s prebavo – kot npr. napenjanje ali tudi driska – lahko nastanejo zaradi preobčutljivosti na gluten, beljakovine, ki jo najdemo v številnih živilih. Dodatni znaki preobčutljivosti na gluten, ki se imenuje celiakija, so lahko opazna izguba teže, znaki pomanjkanja hranil ali kožne bolezni.

S hitrim testom za preobčutljivost na gluten Veroval lahko hitro ugotovite, ali je vzrok vaših težav preobčutljivost na gluten. Če je res tako, se posvetujte z zdravnikom, ali bi bila brezglutenska dieta smiselna rešitev. Test temelji na ugotavljanju prisotnosti protiteles proti transglutaminazi (protitelesa IgA), ki kažejo na preobčutljivost na gluten. Ta test je primeren tako za postavljanje prve diagnoze kakor tudi za ocenjevanje učinkovitosti terapije. Pri brezglutenskem prehranjevanju protitelesa proti tTG-IgA začnejo izginjati v nekaj tednih. Po 6 mesecih ni več mogoče potrditi prisotnosti protiteles.

Natančen potek testa najdete v priloženem navodilu. Da bi vedeli, kako odčitati in si razlagati rezultat, morate temeljito prebrati navodilo. Preden izvedete test, morate razumeti vse podrobnosti.

Uporaba
Komponente testa položite na mizo pred seboj. Zaščitne folije še ne odprite.

Testna kaseta in pufer za redčenje vzorca morata imeti pred začetkom testa sobno temperaturo (od 15°C do 27°C). Odprite posodo s pufrom za redčenje vzorca, tako da snamete pokrovček in vsebnik položite pokonci na mizo.

Siv pokrovček pripomočka za samodejno zbadanje odvijajte, dokler se ne zrahlja. Nato ga obrnite še dvakrat. Konico kazalca zmasirajte in očistite z alkoholno blazinico. Počakajte, da se prst posuši. Pripomoček za zbadanje pritisnite z okroglo odprtinico na stranski del čiste konice prsta in pritisnite na sprožilo.

Odprite zaščitni vsebnik in previdno odstranite stekleno kapilarno cevko. Iz konice prsta iztisnite kapljico krvi. Stekleno kapilarno cevko držite vodoravno v kapljici krvi, dokler se popolnoma ne napolni. Po potrebi uporabite priloženi obliž.

Napolnjeno stekleno kapilarno cevko položite v posodo s pufrom za redčenje vzorca. Posodo tesno zaprite s pokrovčkom. Posodo nekajkrat stresite, tako da se kri v stekleni kapilarni cevki popolnoma premeša z raztopino in se tekočina znova nabere na dnu posode. Odprite pokrovček posode.

Tik pred uporabo odprite zaščitno folijo in testno kaseto položite na ravno površino.

S pipeto odvzamite nekaj kapljic razredčenega vzorca. Iz napolnjene pipete kapnite 5 kapljic na okroglo polje uporabe (S) na testni kaseti. Prosimo, pazite, da okence za rezultat (T) ali (C) ne pride v stik s tekočino. Ko nanesete kapljice, se ne dotikajte in ne premikajte testne kasete.

Rezultat lahko odčitate 10 minut po tem, ko dodate 5 kapljic.

Opozorila
Test je namenjen samo za zunanjo uporabo. Ne zaužijte sestavnih delov testa. Preprečite stik pufra za redčenje vzorca s kožo ali očmi. Test hranite izven dosega otrok. Testa ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi ali mrazu. Ne zamrzujte. Shranite ga na suhem mestu pri temperaturi med 10°C in 27°C. Izdelek se lahko uporablja samo do natisnjenega roka uporabnosti. Če navodil za uporabo ne upoštevate do podrobnosti, so lahko rezultati testa napačni. Če je embalaža poškodovana, testa ne uporabljajte. Ne uporabljajte poškodovanih komponent testa. Rezultati testa so lahko v redkih primerih lažno negativni (npr. pri pomanjkanju imunoglobulina IgA) - to pomeni, da je napačno prikazan negativen rezultat testa, čeprav je rezultat dejansko pozitiven. Vse testne komponente so namenjene samo za uporabo pri tem testu. Test je namenjen samo za enkratno uporabo. Po odprtju zaščitne folije morate test izvesti nemudoma oz. v roku ene ure. Slab vid, barvna slepota ali nezadostna osvetljenost lahko ovirajo pravilno oceno rezultata testa. Vse komponente testa lahko odvržete med gospodinjske odpadke. Do pozitivnih rezultatov testa lahko pride tudi zaradi nenevarnih vzrokov – po drugi strani pa negativni rezultati ne pomenijo, da je vse v redu. Dokončno diagnozo naj postavi zdravnik.

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo.

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.