VisiClear 0,5 mg/ml, kapljice za oko

Uporabljajo se pri vnetjih oči, npr. zaradi dima, vetra, klorirane vode, svetlobe, senenega nahoda ali alergije na cvetni prah. Ublažijo pekoč občutek, draženje, srbenje in bolečine ter zmanjšajo prekomerno nastajanje solz.
Več...
8,01 €
Blagovna znamka: Johnson&Johnson
Proizvajalec: Johnson & Johnson, New Brunswick, New Jersey, ZDA
Dobavitelj: Johnson & Johnson d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Slovenija
Pakiranje: 15 ml
Čas dobave: Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: kapljice
Kje učinkuje: oči
Za kaj se uporablja: oči-pekoče, oči-razdražene, bolečine, vnetje, srbenje, alergija
Ključne besede: zdravilo brez recepta

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Učinkovina: tetrizolinijev klorid

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice in ima učinke, podobne delovanju simpatičnega živčevja. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči. Gre za podaljšano delovanje, ki nastopi nekaj minut potem, ko smo si kapljice vkapali v oči.
Uporablja se za zmanjševanje povečane količine krvi v sluznici oči pri bolnikih z vnetjem oči, na primer zaradi dima, vetra, klorirane vode in svetlobe, pa tudi alergijskih vnetij, kot sta seneni nahod in alergija na cvetni prah. Pozitivni učinki uporabe vključujejo ublažitev pekočega občutka, draženja, srbenja in bolečine ter zmanjšanje prekomernega nastajanja solz.

Kako uporabljati zdravilo
Ob prvi uporabi navojno zaporko na kapalnem vsebniku odprete tako, da najprej v celoti odstranite zaščitno folijo okoli navojne zaporke. Nato navojno zaporko odvijete, vrh kapalnega vsebnika obrnete navzdol in kanete eno kapljico v obolelo oko. Vrh kapalnega vsebnika naj ne pride v stik z nobeno površino. Na koncu lahko navojno zaporko privijete kot običajno.
Kapljice za oko VisiClear uporabljamo le za manjša očesna vnetja. Če zdravnik ne predpiše drugače, zdravila VisiClear ne uporabljajte dlje kot 3 dni. Če v 48 urah olajšanja ni ali če se stopnja vnetja in pordelosti oči nadaljujeta oziroma se celo poslabšata ali če pride do bolečine v očesu ali sprememb v vidnem polju, je treba zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom. Vnetje in pordele oči kot posledica hudih bolezni oči, kot so infekcija, tujek v očesu ali kemijska travma roženice, prav tako zahtevajo posredovanje zdravnika. Pri hudi bolečini v očeh, glavobolu, izgubi vida, pojavu lebdečih madežev in močni pordelosti oči, bolečini v očeh pri močni svetlobi ali dvojnem vidu se je treba takoj posvetovati z zdravnikom.

Odmerjanje
Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let: Z lahnim pritiskom na kapalni vsebnik v obolelo oko kanite eno kapljico zdravila VisiClear dvakrat ali trikrat na dan. Pred vkapanjem odstranite kontaktne leče.
Otroci, mlajši od 6 let, smejo uporabljati zdravilo VisiClear samo pod zdravniškim nadzorom.

Kdaj ne smemo uporabljati zdravila
Kontraindikacije za uporabo so navedene v priloženem navodilu.

Nosečnost in dojenje
Zaradi možnih sistemskih neželenih učinkov uporaba zdravila v času nosečnosti in dojenja ni priporočljiva.

Jemanje drugih zdravil
Sočasna uporaba zaviralcev monoamin-oksidaze in tricikličnih antidepresivnih zdravil lahko okrepi učinek na zoženje ožilja in dvigne krvni tlak. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo VisiClear nima ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. V redkih primerih se lahko po vkapanju VisiClear kapljic za oko pojavijo razširjene zenice ali zamegljen vid, kar lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Zato se v teh primerih pred vožnjo z avtomobilom oziroma drugim vozilom ali pred delom z električnim orodjem ali stroji posvetujte s svojim zdravnikom.

Neželeni učinki
Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Navedeni so v priloženem navodilu.
Če kateri koli neželeni učinek postane resen ali če opazite kateri koli učinek, ki ni omenjen v navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Druge pomembne informacije o zdravilu
Izogibati se je treba dolgotrajni rabi zdravila in prevelikim odmerkom. Uporaba pri otrocih in uporaba v večjih odmerkih je zato dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.
Zdravilo vsebuje konzervans benzalkonijev klorid, ki lahko povzroči draženje oči. Izogibajte se stiku z mehkimi kontaktnimi lečami. Odstranite kontaktne leče pred uporabo in počakajte najmanj 15 minut, preden si jih zopet vstavite. Lahko razbarva mehke kontaktne leče.

Opozorila
Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate uporabljati pazljivo in skrbno, da vam bo kar najbolje koristilo.
Pri jemanju zdravila natančno upoštevajte napotke v priloženem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta.
Priloženo navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati.
Posvetujte se s farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.

Shranjevanje
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.
Zdravilo zavrzite 4 tedne po prvem odprtju kapalnega vsebnika.
Bolniki naj pazijo, da se vrh kapalke ne bo dotaknil nobene površine, ker bi lahko tako kontaminirali raztopino.
Po uporabi je potrebno kapalni vsebnik zapreti.
Bolniki naj zdravila ne uporabljajo, če je raztopina motna in obarvana.
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke.

Več informacij najdete v priloženem navodilu za uporabo.

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.