Voltaren Emulgel 23,2 mg/g gel 50 g

Lokalno protivnetno zdravilo z dvojno koncentracijo učinkovine, ki zagotavlja do 12-urno lajšanje bolečine v sklepih. Je učinkovita pomoč pri bolečih in vnetih sklepih, okorelosti sklepov in pri zmerni do močni bolečini.
Več...
11,10 €
Blagovna znamka: Medis
Dobavitelj: Medis d.o.o., Brnčičeva ulica 1, 1001 Ljubljana Črnuče, Slovenija
Pakiranje:
Čas dobave: Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
Najdi sorodne izdelke
Oblika: gel
Kje učinkuje: sklepi, mišice
Za kaj se uporablja: bolečine, vnetje, otekline, artritis
Ključne besede: zdravilo brez recepta, analgetik, učinek-protivnetni

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Učinkovina: dietilamonijev diklofenakat

Lokalno protivnetno zdravilo z dvojno koncentracijo učinkovine, ki zagotavlja do 12-urno lajšanje bolečine v sklepih. Je učinkovita pomoč pri bolečih in vnetih sklepih, okorelosti sklepov in pri zmerni do močni bolečini.

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g vsebuje zdravilno učinkovino dietilamonijev diklofenakat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in za povečanje prepustnosti kože. Zdravilna učinkovina prodira globoko v vneta tkiva.

Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se uporablja za lajšanje bolečine in za zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice. Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se uporablja pri:
Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:
-poškodbah mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice, bolečine v hrbtu, športne poškodbe), kjer hitro olajša bolečino, vključno z zmerno do močno bolečino, in pomaga pri okrevanju do normalnega delovanja
-tendinitisu (npr. teniški komolec), otekanju okrog komolca ali kolena

Samo za odrasle (18 let in starejši):
-blagih oblikah sklepnega vnetja (artritisa) kolena ali prstov

Zdravila ne uporabljajte
-če ste alergični (preobčutljivi) za dietilamonijev diklofenakat ali katerokoli sestavino zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g.
-če ste alergični na druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje bolečine, povišane telesne temperature ali vnetja, kot sta ibuprofen ali acetilsalicilna kislina (učinkovina, ki se tudi uporablja za preprečevanje strjevanja krvi).
-če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.
-če ste mlajši od 14 let.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila:

-Gela NE nanašajte na kožo z ranami ali odprtimi poškodbami ter z izpuščaji ali ekcemom. Prenehajte z zdravljenjem, če se po nanosu gela na koži pojavi izpuščaj.
-Izogibajte se nanosu gela na večje površine kože in za daljši čas razen, če vam je tako svetoval zdravnik.
-Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g je samo za zunanjo uporabo. Ne uporabljajte ga v ustih. Ne pogoltnite ga. Po uporabi si umijte roke. Bodite previdni, da zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne nanesete na oči. Če se to zgodi, oči dobro sperite s čisto vodo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če nelagodje traja dalj časa.
-Zdravilo lahko nanesete pod obvezo ali zavoj, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno (plastično) obvezo.
Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let.

Če se zdravilo pri mladostnikih, starih 14 let in več, uporablja za lajšanje bolečine več kot 7 dni ali če se simptomi poslabšajo, se morajo bolnik/starši mladostnika posvetovati z zdravnikom.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, mislite da ste noseči ali nameravate zanositi se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne smete uporabljati v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker vam lahko poškoduje še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker dietilamonijev diklofenakat prehaja v mleko v majhnih količinah.

Odmerjanje zdravila
Za odrasle in mladostnike, stare 14 let in več: na boleče mesto nanesite gel dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) saj zagotavlja lajšanje bolečine do 12 ur.

Način uporabe zdravila
-Pred prvo uporabo odstranite pečat tako, da odvijete in odstranite zaporko, zgornji del zaporke nastavite na pečat, obrnete in odstranite pečat s tube.
-Narahlo iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča in otekla področja ter počasi vtrite v kožo. Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega in oteklega področja; količina uporabljenega gela, ki variira od velikosti češnje do oreha običajno zadostuje. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek.
-Razen, če z zdravilom Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne zdravite rok si morate, da bi se izognili naključnemu stiku zdravila z usti in očmi, po končanem vtiranju zdravila umiti roke

Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g je samo za zunanjo uporabo.

Kako dolgo uporabljati zdravilo
Zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne uporabljajte več kot:

Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:
-dva tedna za poškodbe mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice) ali za tendinitis

Samo za odrasle (18 let in starejši):
-tri tedne za bolečino pri sklepnem vnetju (artritično bolečino).

Daljše zdravljenje vam lahko priporoči vaš zdravnik. Če se bolečina in oteklina ne izboljšata v 7 dneh oziroma se celo poslabšata, se posvetujte z zdravnikom.

 

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: Novartis Consumer Health GmbH, Zielstattstrasse 40, 81379 München, Nemčija
Izdelovalec: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 München, Nemčija

Več informacij najdete v priloženem navodilu za uporabo.

 • Spletno lekarno upravlja Lekarna Brod, kjer nas lahko tudi obiščete.
 • BREZPLAČNA POŠTNINA

  ob naročilu nad 40€.

 • VELIKA IZBIRA

  več kot 6500 izdelkov.

 • HITRA IN ZANESLJIVA DOSTAVA Izdelek bo predvidoma poslan še danes.
 • VEČ PLAČILNIH SREDSTEV:
  kreditne kartice, PayPal, predplačilo, po povzetju.